Latvijas Zaļajā partija (LZP) atzīst, ka parakstu vākšanas Lietuvā notiesātā latviešu riteņbraucēja Jura Silova aizstāvībai ir vēlēšanu kampaņas sastāvdaļa.
Intervija ar riteņbraucēju Juri Silovu Lietuvas stingra režīma kolonijā

Līdz plkst.13 “zaļie” savākuši ap 80 parakstu, taču galvenā akcijas diena būšot trešdien.

LZP līdzpriekšsēdētājs Indulis Emsis uzskata, ka “jautājums nav tikai par Silovu. Jautājums ir, vai valsts gādā par saviem pilsoņiem," Pēc viņa teiktā, LZP šo jautājumu grib izvērst par politisku lozungu.

Emsis atzina, ka jautājums par Latvijas pilsoņu aizsardzību ārvalstīs būs viens no akcentiem LZP un Latvijas Zemnieku savienības Centriskās partijas priekšvēlēšanu kampaņā. LZP šobrīd apzinot cilvēkus, kuri ir nepamatoti cietuši ārvalstīs. Kā stāstīja Emsis, viņam pašam ir bijis nepatīkams gadījums Vācijā, kad viņa autovadītāja tiesības atzītas par nederīgām un liegta iespēja iznomāt mašīnu.

Emsis parīt, 27.jūnijā, būšot Lietuvā, lai piedalītos Silova lietas izskatīšanā apelācijas instancē. Pēc politiķa domām, Silovs ir neadekvāti notiesāts un piespriestais soda mērs ir pilnīgi nesamērīgs ar nodarījumu. "Tā bija viņa nauda, paša sūri, grūti pelnīta," teica Emsis.

Emsis, kurš ir Latvijas Riteņbraukšanas federācijas viceprezidents, ir pārliecināts, ka Silovs apzināti likumu nepārkāpa. "Ne tik daudz Silova darbība ir muļķīga, cik tāda ir Lietuvas robežapsardzības sistēma," uzskata LZP pārstāvis.

Savāktie paraksti tikšot nodoti Lietuvas prezidentam Valdam Adamkum.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!