Izvēloties ministrus, svarīgākais kritērijs būtu kandidātu profesionalitāte un politiskā stabilitāte, nevis partejiskā piederība, laikrakstam "Neatkarīgā" otrdien paudis Tautas partijas (TP) izvirzītais Ministru prezidenta amata kandidāts Edgars Zalāns.
"Es gribu teikt tā - ja jūs piedāvājat izglītības ministru (...) gribu dzirdēt, ko viņš piedāvā. Nevis viņa vārdu, uzvārdu vai [akadēmiskos] grādus," Zalāns skaidrojis laikrakstam, kā viņš izvēlētos ministra amatam atbilstošu kandidātu.

Svarīgs ir katra ministra kandidāta, viņa pārstāvētās partijas redzējums, iespējamais devums. "Bet, ja man Latvijas Valsts prezidents prasa, kāds ir mans simts dienu uzdevums, tad es no valdības prasu to pašu," Zalāns stāstījis "Neatkarīgajai".

Pēc Zalāna domām, nevienai no koalīcijas partijām nebūtu jāgarantē noteikta atbildības joma. "Jaudīgai partijai" būtu jāspēj piedāvāt kandidāti visiem ministru krēsliem un no visu partiju piedāvātājiem tiktu izvēlēti profesionālākie cilvēki, vēsta laikraksts.

Tāpat TP premjera amata kandidāts pieļauj iespēju atteikties no savu uzdevumu izpildījušiem sekretariātiem un ieviest vēl kādu ministriju. "Piemēram, apstākļos, kad nepieciešams pozitīvs scenārijs Latvijas enerģētiskajā neatkarībā, ir vērts diskutēt par enerģētikas ministru," laikrakstam teicis Zalāns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!