Foto: Edijs Pālens
Apvienības "Par labu Latviju" (PLL) Saeimas frakcijas vadītājs un viens no Tautas partijas (TP) līderiem Edgars Zalāns neuzskata, ka varētu notikt masveidīga TP reģionu līderu aiziešanu no partijas.

Zalāns norādīja, ka zinot tikai vienu individuālu gadījumu, kad kāds reģionu līderis nolēmis aiziet no TP - atlūgumu uzrakstījusi Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa, un tas varētu būt skaidrojams ar situāciju konkrētajā pašvaldībā, kur partijas maiņa varētu būt notikusi koalīcijas partneru spiediena dēļ, lai varētu saglabāt domes priekšsēdētāja amatu.

"Neredzu īsti iemeslu, kādēļ tā būtu jādara daudzās pašvaldībās, kurās TP ir stipras pozīcijas, turklāt arī nākamās pašvaldību vēlēšanas vēl ir aiz kalniem," teica Zalāns.

Kā ziņots, reaģējot uz TP slikto startu 10.Saeimas vēlēšanās, vairāki partijas līderi reģionos sākuši izvērtēt savu turpmāko atrašanos šajā partijā, vēsta portāls "Ir.lv". Iesniegumu par izstāšanos no TP jau uzrakstījusi Saldus novada domes priekšsēdētāja Rassa, šādu iespēju izvērtējot arī virkne Aizkraukles novada domes deputātu.

Aizkraukles novada domē 12 no 15 pašvaldības deputātiem ievēlēti no TP saraksta. Domes priekšsēdētājs Vilnis Plūme (TP) portālam sacījis, ka pēdējās Saeimas vēlēšanas parāda noskaņu visā valstī. "Tas liek pārdomāt dažas lietas - kur un kas ir kļūdījies. Mēs neuzskatām, ka būtu ko salaiduši dēlī," sacījis Plūme.

Uz jautājumu, vai lēmumu par palikšanu partijā vai aiziešanu pieņems visi 12 deputāti kolektīvi, Plūme nav varējis atbildēt, vien norādot, ka deputātu vidū neesot neviena, kurš stingri uzstātu par palikšanu TP. Turklāt galvenie iemesli neesot finansējuma jautājumi, bet gan politika. "Ir jāizsver, vai turamies pie partijas, kurai ir tik dramatiski reitingi, vai skatāmies, kādu ceļu tālāk iet," sacījis Plūme.

Pēc viņa teiktā, šobrīd notiekot aktīva situācijas izvērtēšana nodaļā, notiekot arī sarunas ar citiem politiskajiem spēkiem. Viens piedāvājums šķietot simpātisks, taču viņš pagaidām, kamēr notiekot sarunas, atturējās nosaukt šo politisko spēku.

Savukārt Saldus novada domes priekšsēdētāja Indra Rassa portālam nav vēlējusies paskaidrot, kādēļ pametusi partiju. Viņa atzina, ka aptuveni pirms nedēļas ir uzrakstījusi iesniegumu. "Tas ir personisks lēmums," norādīja Rassa.

Portāla "Ir.lv" rīcībā esošā neoficiālā informācija liecinot, ka virkne TP reģionālo līderu pēc vēlēšanām ir izrādījuši interesi par iestāšanos Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošajās partijās. To portālam apstiprinājis arī ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis, gan norādot, ka "blokos ZZS nevienu neuzņems". Brigmanis skaidrojis, ka Latvijas Zemnieku savienībā, lai iestātos, jābūt diviem cilvēkiem, kas iesaka šo kandidatūru, nekādi izņēmumi nebūšot un cilvēki tikšot vērtēti individuāli.

10.Saeimas vēlēšanās TP startēja kopā ar partiju LPP/LC apvienībā "Par labu Latviju", kas ieguva astoņus deputātu mandātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!