Foto: F64
Lielākā koalīcijas partnera Tautas partijas priekšsēdētāja vietnieks, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns uzskata, ka Tautas partija tikai "de jure" atrodas šajā valdībā, bet "de facto" tā šajā valdībā neatrodas.

Šādu viedokli Zalāns pauda intervijā laikrakstam "Diena".

Viņš arī skaidroja, ka TP savā nostājā daudzos jautājumos ir tuvāka pašlaik opozīcijā esošajai partijai LPP/LC. "[..] uzstādījumā - kā redzam Latvijas izaugsmi - mēs esam tuvāki ar Latvijas Pirmo partiju nekā ar [premjera Valda Dombrovska pārstāvēto] "Jauno laiku"," laikrakstam paudis Zalāns.

"Mēs uzskatām, ka daudzas lietas ir jārisina krīzes režīmā. Mums ir cita platforma, un te mēs esam daudz tuvāki ar LPP/LC. Ja mēs spējam atrast veidus, kā uzņēmējiem parādīt, ka šī valdība ne tikai aizņemas, tad mēs sabloķēsimies, lai noliktu Latviju uz citām sliedēm," paredzēja TP pārstāvis.

Jau ziņots, ka TP un LPP/LC varētu turpināt sarunas par sadarbību. Jautājums par partiju sadarbību tiekot vērtēts arī partiju iekšienē, šos jautājumus analizējot arī nodaļu līmenī. Nesen viesnīcā "Rīdzene" tikušies abu partiju vadītāji. TP priekšsēdētājs Andris Šķēle pirmdien gan žurnālistiem uzsvēra, ka jautājums par LPP/LC un TP apvienošanos "nav dienaskārtībā", lai gan veiksmīga sadarbība nodokļu iniciatīvas jautājumos varētu būt par pamatu ciešākai sadarbībai.

Tā piemēram, TP un LPP/LC panākušas Saeimā jautājuma izskatīšanu par PVN samazinājumu tūrisma nozarei no 21% līdz 10%, lai gan koalīcija par šo jautājumu vēl nebija vienojusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!