Foto: LETA

No rītdienas Zāļu valsts aģentūru (ZVA) vadīs pašreizējais direktora vietnieks Svens Henkuzens, kurš šajā amatā nonāca vien pirms diviem mēnešiem, pirmdien preses konferencē sacīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Līdzšinējā ZVA direktore Inguna Adoviča pirmdien aizvadot pēdējo dienu amatā.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) iepriekšējā nedēļā koalīcijas sanāksmē vēlējās dzirdēt Belēviča pamatojumu par nepieciešamību mainīt ZVA vadītāju. Tomēr šis jautājums iepriekšējā nedēļā tika atlikts, jo ministrs nevarēja piedalīties sanāksmē.

Pirmdien Straujuma žurnālistiem sacīja, ka ministrs informēja par saviem apsvērumiem, norādot, ka Adoviča jau divus termiņus ir šajā amatā un labā prakse paredz mainīt vadītāju pēc diviem termiņiem. Taujāta, vai viņa piekrīt Belēviča argumentiem, Straujuma skaidroja, ka nevar tiem iebilst, ņemot vērā, ka valdība nelemj par ZVA vadību.

Kā ziņots, Belēvičs ZVA direktorei pārmet rīcību, kas novedusi pie tā, ka Latvijā ir ļoti dārgas zāles, kā arī zīdaiņi tiek ārstēti ar pieaugušajiem domātajām zālēm, proti, zāļu reģistrēšanas cenrādis ir tik augsts, kas liekot noteikt arī augstas cenas.

Adovičai novembrī beidzas darba līgums par ZVA direktores pienākumu pildīšanu, un veselības ministrs paziņoja, ka tas netiks pagarināts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!