Bijušajam Valsts kancelejas darbiniekam Tālivaldim Zamozdikam par savu radinieku automašīnu iznomāšanu Valsts kancelejai un visu ienākumu neuzrādīšanu amatpersonas deklarācijā piespriests 50 latu administratīvais sods.
Par to informē Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora palīdze Dita Kļaviņa.

Valsts ieņēmumu dienests pabeidzis pārbaudi Zamozdika lietā un konstatējis, ka viņš uzrādījis nepatiesas ziņas amatpersonas deklarācijā, kā arī realizējis savas pilnvaras, būdams interešu konfliktā. Tāpēc viņam uzlikts administratīvais sods pēc diviem atbilstošajiem kodeksa pantiem.

Maksimālais sods, kādu šādos gadījumos paredz administratīvo pārkāpumu kodekss, ir 250 lati. Taču, tā kā Zamozdiks pašlaik ir bezdarbnieks, turklāt pats atzinis savu vainu, viņam piemērots mazāks naudassods.

Par notikušo VID informēs Valsts kontroli un Valsts civildienesta pārbaudi. Pašlaik nav paredzēts šos materiālus nodot prokuratūrai, šai iestādei tos nosūtīšot vēlāk kopā ar pārbaudes rezultātiem par vēl citām personām.

Jau ziņots, ka pārbaudi VID lūdza veikt Valsts kontrole pēc tam, kad atklājās, ka Zamozdiks noslēdzis līgumus par autotransporta īri ar akciju sabiedrību "Siguldas būvmeistars" un divām privātpersonām, no kurām viena bija Zamozdika radinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!