Tautas partija (TP) ir lūgusi tikšanos ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un tā varētu notikt jau piektdien, sacīja prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa.

Tikšanās plānota piektdien, 20.februārī, plkst.12.

Kā ziņots, TP uzstāj uz tikšanos ar Valsts prezidentu, jo iepriekš domājusi, ka vakar, 16.februārī, notikusī Ministru prezidenta Ivara Godmaņa (LPP/LC) un Zatlera tikšanās būs apliecinājums uzticības esamībai vai tās zaudēšanai, taču tagad partija vēlas no prezidenta dzirdēt uzticības apstiprinājumu esošajam valdības vadītājam.

Kā ziņots, vakar pēc vairāk nekā četru stundu ilgas tikšanās ar Valsts prezidentu Godmanis paziņoja, ka viņa vadītā valdība turpinās darbu. Šī bija pirmā abu amatpersonu tikšanās pēc Zatlera paziņojuma, ka Godmanis ir zaudējis viņa uzticību.

Zatlers pēc tikšanās žurnālistiem uzsvēra, ka pēc vairāku stundu ilgas nopietnas sarunas ar premjeru viņam izdevies pārliecināt, ka Godmanis ir kļūdījies, solot nodrošināt valdības reorganizāciju, kas viņam nav izdevies. Tāpat prezidents uzsvēra, ka viņš atbalsta reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) piedāvāto valdības reorganizācijas modeli, kura īstenošana jāsāk nekavējoties.

Vēlāk pēc tikšanās ar koalīcijas partijām Godmanis pauda apņēmību realizēt TP ieteikto ministriju reorganizācijas plānu.

Jau ziņots, ka TP rosina valdības reorganizācijas gaitā izveidot 11 ministrijas. TP uzskata, ka nav jāreorganizē septiņas ministrijas - Aizsardzības, Ārlietu, Zemkopības, Finanšu, Tieslietu, Iekšlietu un Kultūras ministrija.

TP rosina izveidot Veselības un sociālo lietu ministriju, kurā tiktu apvienota Veselības un Labklājības ministrija. Izglītības un zinātnes ministrijā, pēc TP domām, ir jāapvieno pašreizējā Izglītības un zinātnes ministrija un Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija.

Partijas skatījumā, Attīstības ministrija varētu apvienot pašreizējo Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju, Vides ministriju un Ekonomikas ministriju.

Savukārt Satiksmes ministrijā varētu apvienot pašreizējo Satiksmes ministriju un Īpašu uzdevumu elektroniskās pārvades lietās sekretariātu.

Zalāna prezentētajā valdības reorganizācijas plānā vairākas Ekonomikas ministrijas funkcijas paredzēts atdot citām ministrijām. Piemēram, Finanšu ministrija pārņemtu makroekonomisko prognozēšanu, privatizācijas politiku, valsts un privātās partnerības politiku un statistikas uzskaiti.

Tieslietu ministrija no EM pārņemtu patērētāju tiesību aizsardzību, Kultūras ministrija - tūrisma politiku.

TM no Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas pārņemtu bāriņtiesu darbības uzraudzību, adopciju un bērnu uzturlīdzekļu jautājumu risināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!