Valsts prezidenta sievas meita ieguvusi kopumā trīs pasūtījumus Jūrmalas rezidences remontdarbiem gandrīz 10 000 latu vērtībā un bijusi vienīgā interjera dizainere visām nama iekštelpām, otrdien ziņo laikraksts "Diena". Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šos gadījumus neizmeklēs, jo tiešu pārkāpumu neredz, taču gadījums ir "absolūti nepieņemams" no ētiskā viedokļa, vērtē biroja pagaidu vadītājs Alvis Vilks.
Līguma slēdzējas, valsts a/s Valsts nekustamie īpašumi mājaslapā atrodama informācija tikai par vienu pasūtījumu - skicēm tējas namiņa atjaunošanai un rezidences apgaismojumam 1950 latu vērtībā.

Taču prezidenta pameitai, diplomētajai interjera dizainerei Agnesei Mangulei piešķirti vēl divi iepirkumi, kuri notikuši jau pērn.

Visos trīs gadījumos Mangule bijusi vienīgā pretendente, kura atsaukusies uz internetā publicēto sludinājumu.

Pirmais pasūtījums noticis nepilnus trīs mēnešus pēc Valda Zatlera stāšanās amatā - 2007.gada 1.oktobrī, kad Mangule ieguvusi 1744 latus. Nākamais pasūtījums bijis 2008.gada martā 6243 latu vērtībā, bet pēdējais septembrī par 1950 latiem.

Pats prezidents problēmu nesaskata, jo, pieejot likumam pilnīgi formāli, jaunā sieviete nav viņa radiniece, bet sievas meita no pirmās laulības. Par uzvarētāju nav lēmusi Rīgas pils, bet VNĪ. Tomēr pati Mangule laikrakstam nenoliedza, ka informāciju par gaidāmajiem remontdarbiem ieguvusi no ģimenes.

Vilks laikrakstam norādījis, ka "likuma rokas tik tālu nesniedzas, jo tas interešu konfliktus tulko šauri". Likums liedz valsts pasūtījumus bez konkursa iegūt tikai tiešajiem radiem. Taču aizdomas radot fakts, ka situācija atkārtojas vairāk nekā vienu reizi, kas liecina par sistēmiskumu. Turklāt uzvarētāja, nebūdama tieša radiniece, tomēr ir ģimenes locekle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!