Foto: Valsts prezidenta kanceleja
Valdis Zatlers, pēdējo reizi kā Valsts prezidents tiekoties ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V), dāvināja premjeram Prezidenta medaļu, aicinot nepakļauties populistiskiem solījumiem.

Turpretī Dombrovskis prezidentam uzdāvināja grāmatu ar 21.gadsimta spilgtāko notikumu fotogrāfijām, aicinot Zatleru arī turpmāk piedalīties spilgtu notikumu veidošanā.

Premjers atzina, ka sadarbība ar Zatleru bijusi ļoti laba un konstruktīva. "Ceru, ka tā tāda būs, iespējams, arī citā statusā," sacīja premjers.

Arī Zatlers līdzšinējos sadarbību novērtajā kā ļoti pozitīvu. Kopā nācies strādāt ļoti grūtos laikos, taču sadarbība bijusi ļoti veiksmīga, sacīja Zatlers.


Zatlers novēlēja premjeram līdz rudenim būt izlēmīgam, īpaši jautājumā par 2012.gada budžeta izstrādi, kā arī starptautisko aizdevēju programmas noslēgšanu. Zatlers norādīja, ka nākamais gads ir pēdējais, kad ir jākonsolidē budžets, līdz ar to pēdējais solis konsolidāciju virknē, kas ilgst no 2009.gada.

Prezidents aicināja nepakļauties populistiskiem solījumiem un godīgi pateikt vēlētājiem, kas viņus sagaida nākamgad. Savukārt, ja politiķi sola pensiju indeksāciju, kas nozīmē tās paaugstināšanu, tad būtu skaidri jāpasaka - no kurienes ņems naudu.

Zaters noslēgumā piebilda - ceru, ka Dombrovska valdībai veiksies darbā.


m Zane

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!