Foto: AFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers piedalīsies Ukrainas jaunievēlētā prezidenta Viktora Janukoviča inaugurācijas ceremonijā, portālam "Delfi" apstiprināja Valsts prezidenta Preses dienestā.

Ceremoniju, kas paredzēta 25.februārī, varētu apmeklēt arī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, taču viņa galīgo lēmumu par braucienu vēl nav pieņēmusi. "Varu teikt, ka tāda iespēja tiem apsvērta," Lietuvas prezidentes preses pārstāvis teicis ziņu aģentūrai BNS Igaunijā.

Jau vēdstīts, ka inaugurācijas ceremonijas rīkotāji svētdien informēja, ka pasākumu varētu apmeklēt Bulgārijas, Lietuvas, Latvijas, Turcijas, Rumānijas, Ungārijas un Polijas prezidenti, kā arī Eiropas Savienības ārlietu ministre Katrīna Eštone un ASV prezidenta padomnieks Džeims Džonss.

Ukrainas vēlēšanu komitejas dati liecina, ka Janukovičs vēlēšanās guvis 48,95% vēlētāju atbalstu, par trim procentiem apsteidzot sāncensi Jūliju Timošenko. Pēc vēlēšanām Timošenko paziņoja, ka tās notikušas negodīgi un sākumā pat grasījās tos apstrīdēt tiesā, taču vēlāk prasību atsauca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!