Foto: DELFI
Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien Rīgas pilī tiksies ar politisko partiju apvienības "Vienotība" pārstāvjiem, kas aicinājuši prezidentu pēc pilnvaru termiņa beigām pievienoties "Vienotībai", informē prezidenta kancelejas Preses dienests.

Apvienība "Vienotība" līdz šim bija vienīgais politiskais spēks, kas aicināja Zatleru stāties savās rindās, bet otrdien tādu aicinājumu izteica arī Reģionu partija. Zatlers solīja līdz Jāņiem rūpīgi izvērtēs "Vienotības" piedāvājumu un tikties ar šīs apvienības vadību.

Jau vēstīts, ka Zatleram no Rīgas pils atslēgām būs jāšķiras 7.jūlijā, jo Saeimas vairākums, balsojot par jauno prezidentu, atbalstīja piecu "zaļo zemnieku" deputātu izvirzīto frakcijas biedru eksbanķieri Andri Bērziņu. Pēc Saeimas balsojuma medijos un politiskajā vidē parādījušās dažādas spekulācijas par Zatlera tālākajiem karjeras plāniem. Viņš pats atzinies, ka nebūs "malā stāvētājs", taču skaidri savus plānus nav atklājis.

Maija pēdējās dienās pašreizējais prezidents Zatlers nāca klajā ar paziņojumu, ka, izmantojot Satversmē paredzētās tiesības, ierosina atlaist Saeimu. 23.jūlijā notiks referendums par šo jautājumu. Uzrunā tautai Zatlers atzina, ka nolēmis rīkoties radikāli un šis lēmums prezidenta vēlēšanu priekšvakarā ir politiski un konstitucionāli sarežģīts, un var mazināt viņa izredzes tikt pārvēlētam uz otro termiņu, taču viņa kā prezidenta pienākums ir rīkoties valsts labā nevis savā labā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!