Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis(ZZS), atkāpjoties no amata, rīkojies kā īsts valstsvīrs, par Zatlera īsi pirms izlidošanas uz ASV teikto ziņo Latvijas Radio.
Zatlers sestdien pēcpusdienā lidostā "Rīga" sarīkotajā preses konferencē paziņoja, ka patlaban neuzskata, ka valstī ir konstitucionālās krīzes pazīmes, tādēļ vizītē uz ASV viņš tomēr došoties.

Nepieciešamības gadījumā gan Zatlers esot gatavs vizīti pārtraukt un atgriezties Latvijā.

Jau vēstīts, ka Emsis piektdien vēlu vakarā paziņoja par lēmumu atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu. Saeimas ārkārtas sēde, kurā formāli mandātu noliks demisionējušais Saeimas priekšsēdētājs Indulis Emsis (ZZS) un būs jāievēl jauns parlamenta vadītājs, notiks pirmdien plkst.15

Saeimas preses dienestā portālu " Delfi" informēja, ka sestdien notikusi Saeimas prezidija sēde, kurā Emsis informējis par savu lēmumu atkāpties no amata un nolikt deputāta mandātu ar brīdi, kad viņš būs beidzis pildīt valsts vadītāja pienākumus, kurus viņam jāuzņemas saskaņā ar Satversmi Zatlera prombūtnes laikā. Lai gan Valsts prezidents ārpus Latvijas būs līdz 28.septembrim, Emsis amata pienākumus beigs pildīt ātrāk, ja Saeima ārkārtas sēdē ievēlēs jaunu parlamenta priekšsēdētaju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!