Foto: F64
Eksprezidents Valdis Zatlers pēc iepazīšanās ar VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) piedāvātajām telpām Smilšu ielā 7 ir nolēmis lūgt Valsts prezidenta kancelejai nodrošināt viņu ar dzīvokli, kam ir mazāka platība un kas neatrodas biroju ēkā, informēja Zatlera sekretāre Eva Oreniša.

Piedāvātais dzīvoklis Smilšu ielā 7 atrodas biroju ēkas augšējos stāvos un bijušā Valsts prezidenta ģimenes vajadzībām ir par plašu. Tāpēc Zatlers ir nolēmis atteikties no šī "dāsnā piedāvājuma", skaidroja Oreniša.

Pamatojoties uz likumu "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu" un Ministru kabineta noteikumiem "Kārtība, kādā personai, kura ieņēma Valsts prezidenta amatu, tiek nodrošinātas sociālās un citas garantijas", eksprezidents "lūgs Valsts prezidenta kancelejai nodrošināt viņu ar dzīvokli, kam ir mazāka platība un kas neatrodas biroju ēkā. Valdis Zatlers uzskata, ka patlaban īrētais pagaidu dzīvoklis ir piemērots pastāvīgā dzīvokļa prasībām," piebilda Zatlera sekretāre.

Jau ziņots, ka Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas, iepriekš biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja Pulkinena. Dzīvokļa īres līgums šovasar noslēgts uz 18 mēnešiem.

Pulkinenas dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot pievienotā vērtības nodoklis. Valsts prezidenta kanceleja sedz arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas.

Kā ziņots, dzīvokli Smilšu ielā 7 iepriekš izmantoja ASV vēstniecības diplomāti, un dzīvoklis atbrīvojās, kad ASV vēstniecība pārcēlās uz jaunajām telpām Remtes ielā 1. Dzīvoklim Smilšu ielā 7 ir 288 kvadrātmetru platība, un tas ir divstāvīgs, līdz ar to nepieciešamības gadījumā to ir viegli sadalīt divos atsevišķos, pietiekami lielos dzīvokļos, biznesa portālam "Nozare.lv" iepriekš skaidroja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!