Valsts prezidents Valdis Zatlers trešdien negaidīti nolēmis tikties ar Aivi Roni, Mārtiņu Bondaru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Andri Bērziņu. Iespējams prezidents sācis meklēt jaunus premjera amata kandidātus.
Valsts prezidents Valdis Zatlers ir izvērtējis triju iespējamo Ministru prezidenta amata kandidātu - Ivara Godmaņa, Edgara Zalāna un Valda Dombrovska - sniegtās atbildes uz iepriekš uzstādītajiem jautājumiem par valdības pirmo 100 dienu darba programmu; spēju valdībā apvienot visas piecas labējās partijas un izveidot profesionālu, stabilu un ilgtermiņā strādāt spējīgu valdību, portālu "Delfi" informēja Prezidenta Preses dienestā.

Izvērtējot ministru prezidenta kandidātu sniegtās atbildes, Valsts prezidents ir nolēmis trešdien tikties ar Latvijas–Amerikas finanšu foruma valdes priekšsēdētāju Aivi Roni, Latvijas Krājbankas prezidentu Mārtiņu Bondaru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Andri Bērziņu.

Prezidenta preses sekretāre Inta Lase portālam "Delfi" ne noliedza, ne apstiprināja, ka šīs tikšanās nozīmē jauna premjera amata kandidāta meklēšanu.

Jau vēstīts, ka pēc 5. decembrī notikušās līdzšinējā Ministru prezidenta Aigara Kalvīša vadītās valdības demisijas, Valsts prezidents šonedēļ solījis izšķirties, kuram no nosauktajiem premjera amata kandidātiem uzticēt valdības veidošanu – Edgaram Zalānam (TP), iekšlietu ministram Ivaram Godmanim (LPP/LC) vai "Jaunā laika" virzītajam Valdim Dombrovskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!