Ikvienā Latvijas pilsētā ir vismaz viens veiksmīgi strādājošs un eksportspējīgs uzņēmums, otrdien tikšanās laikā ar Kanādā dzīvojošajiem latviešiem sacījis Latvijas prezidents Valdis Zatlers.

Šāda pārliecība viņam radusies pēc vizītēm Latvijas reģionos, portālu "Delfi" informē Valsts prezidenta kanceleja. "Kā piemēru Valsts prezidents minēja Latvijas uzņēmumu, kas ražo kuģu dzenskrūvju lāpstiņas "Rolls - Royce" motoriem, uzsverot, ka "mums ir uzņēmumi, ar kuriem varam lepoties," par prezidenta sarunu stāsta prezidenta kanceleja.

Vienlaikus Zatlers norādījis, ka ir jāturpina strādāt pie Latvijas uzņēmumu ražošanas paplašināšanas un jaunu produktu izstrādes.

Tāpat Zatlers, pēc kancelejas norādītā, esot sacījis, ka pasaulē nav labākas valstis par Latviju, uzsverot latviešu valodas lietošanas nozīmi ikdienā.

Šī tikšanās notika Zatlera vizītes Kanādā izskaņas laikā. Šajā valstī viņš apmeklēja Vankūveru, lai klātienē noraudzītos Latvijas sportistu startos Ziemas Olimpiskajās spēlēs. Paredzams, ka Latvijā valsts vadītājs atgriezīsies ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!