Foto: F64
Ar savu aiziešanu no Valda Dombrovska (JL) vadītās valdības Tautas partija (TP) īslaicīgu politisko interešu vārdā ir izniekojusi aktīva un produktīva darba iespēju valdībā, uzskata Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Prezidents pauž nožēlu par TP lēmumu izstāties no valdības, lai gan tā iepriekš bija izteikusi gatavību strādāt valdībā, veltot visus spēkus ekonomiskās krīzes pārvarēšanai un valsts attīstībai, portālu "Delfi" informēja Prezidenta preses dienests.

Pārējās koalīcijas partijas Valsts prezidentam ir apliecinājušas, ka turpinās darbu Valda Dombrovska (JL) vadītajā Ministru kabinetā. Zatlers ir pārliecināts, ka Ministru kabinets turpinās īstenot ekonomikas atveseļošanas programmu, kā arī pildīs Latvijas starptautiskās saistības.

"No savas puses es turpināšu atbalstīt valdību, jo tās sekmīgs darbs ir viens no būtiskiem priekšnoteikumiem valsts ekonomiskās izaugsmes atjaunošanai," uzsver Zatlers.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka TP trešdien pēc premjera lēmuma neslēgt divpusējo vienošanos par neatliekamajiem darbiem "ekonomikas glābšanai" un aicinājuma turpināt kopīgu darbu valdībā, nolēma atsaukt savus ministrus un pamest Dombrovska Ministru kabinetu, kurš pie varas ir tikai gadu.

JL jau paziņojis, ka valdība turpinās darbu, bet aizvietot ministru amatu vakances partija piedāvās pašlaik opozīcijā esošajai LPP/LC un citām opozīcijas partijām. Tiesa, LPP/LC šo piedāvājumu pagaidām vērtē atturīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!