Valsts prezidents Valdis Zatlers nav apmierināts ar Veselības ministrijas darbu pacientu "pateicību" jautājuma risināšanā, kā arī norāda uz problēmām izglītības un zinātnes sistēmā.
"Esmu neesmu apmierināts ne ar sevi, ne Veselības ministrijas paveikto, komisijas darbs noplaka, nesniedzot nekādus rezultātus," sacīja Valsts prezidents.

Viņš solīja tuvākajā laikā organizēt vēl vienu konferenci, kurā pārrunāt iespējas šo jautājumu aktualizēt, "lai beigu beigās Veselības ministrija un valdība to atrisinātu".

Savukārt, atbildot uz jautājumu, vai ir apmierināts ar izglītības un zinātnes ministrijas un tās vadības darbu, Valsts prezidents norādīja uz vairākām problēmām.

"Problēma ir tā, ka izglītības sistēmas analīze kā tāda ir tikai tagad sākusies. Mums ir Pasaules bankas pētījums, kas norāda, kur ir vājās vietas izglītības sistēmā, mums ir Valsts kontroles atzinums, kurš būs par vājajām vietām izglītības sistēmā un tad ir būtiski tieši kā sistēmu viņu sakārtot, lai šajā te izglītības sistēmā katrs zinātu – skolotājs, skolnieks, vecāki, ministrijas ierēdnis, pats ministrs un politiķi, kā viņa darbojas. Lai nebūtu tā kā tāda amēba - neviens nevar prognozēt, cik rītā būs kāju – trīs, četras vai sešas, " sacīja Zatlers.

Vienlaikus viņš pozitīvi novērtēja to, ka ir sākušies dialogi starp skolotājiem, direktoriem un ministriju ierēdņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!