Foto: LETA
Valstij nepieciešami cilvēki, kas piedalās visā politiskajā dzīvē, tāpēc Zatlera Reformu partija (ZRP) neplāno nepilsoņiem piešķirt tiesības vēlēt, bet aicinās tos naturalizēties to intervijā laikrakstam "Diena" uzsvēris bijušais prezidents Valdis Zatlers.

"Galvenais uzdevums nav dot nepilsoņiem papildu tiesības, bet palielināt pilsoņu skaitu Latvijā," sacījis Zatlers.

Viņš norādīja, ka partijas pozīcija ir tāda, ka jārisina dubultpilsonības iespējas, kā arī pilsonības piešķiršanu tiem, kas Latvijā piedzimuši kopš 1991. gada. "Par nepilsoņu piedalīšanos pašvaldību vēlēšanās esmu piesardzīgāks, jo mums ir nepieciešami pilsoņi, kas piedalās visā valsts politiskajā dzīvē," sacījis Zatlers. Viņš norādīja, ka ZRP aicinās visus naturalizēties, lai "pilsoņu kopa kļūtu aizvien lielāka."

Jautāts par krievu valodu kā otro valsts valodu, Zatlers sacījis, ka "latviešu valoda ir vienīgā valsts valoda līdz šim un būs arī turpmāk. Uzskatām, ka latviešu valoda ir identitātes pazīme piederībai Latvijai".

Taču Zatlers intervijā norādījis, ka skolā bērniem jāsaglabā iespēja izvēlēties mācīties mazākumtautības skolā, jo "tā ir vērtība – tā ir liela Latvijas vērtība" .

"Bērnudārzā jābūt iespējai iemācīties latviešu valodu, bet pamatizglītību visās tajās mazākumtautību valodās, kuras mēs šobrīd piedāvājam, vajag turpināt. Tajā pašā laikā mācībām augstskolās jānotiek četrās, piecās un sešās svešvalodās," intervijā sacījis Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!