Foto: DELFI
Nākamajā desmitgadē Latvijai ir jākļūst ar bērniem bagātai valstij un jāapzinās, ka tieši jaunā paaudze ir Latvijas tautas turpinājums, gadumijā, uzrunājot Latvijas iedzīvotājus, sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš aicināja atkal godā celt "kuplas ģimenes un stipras dzimtas" un neaizmirst tos bērnus, kuru vecāki ir dzimuši Latvijā, bet paši šobrīd dzīvo svešumā. "Mūsu tautas nākotnes garantija ir mūsu bērni. Visi bērni. Gan tie, kas dzimuši Latvijā, gan tie, kas kādreiz atgriezīsies savu vecāku dzimtenē. Katrs Latvijas bērns ir mūsu tautas turpinājums. Viņiem visiem jābūt mūsu valsts pilsoņiem. Bērni kā mazi dzīpariņi sasien paaudzes un savij mūsos atbildības mezglus. Bērni ir mūsu mūžīgā vērtība!" teica Valsts prezidents un piebilda: "Un tāpēc es novēlu mums visiem – lai nākošajā desmitgadē Latvija ir ar bērniem bagāta valsts!"

Savā uzrunā Zatlers arī mudināja pagātnē atstāt īpašības, kas traucē sasniegt savus mērķus un attīstīt sevī uzņēmību, mērķtiecību, pašcieņu un spēju sadarboties. "Katrs nākamais gadu desmits nes līdzi jaunus uzdevumus. Tāpēc šobrīd, sagaidot Jauno gadu, atstāsim pagātnei to, kas traucē mums doties uz priekšu – pašapziņas trūkumu, neticību sev un apkārtējiem, nenovīdību un gaušanos. Paņemsim līdzi to, kas nepieciešams mērķu sasniegšanai – uzņēmību, mērķtiecību, pašcieņu un spēju sadarboties," viņš mudināja iedzīvotājus.

Zatlers norādīja, ka tikai spēja apņēmīgi strādāt un izkopt sevī citas mērķu sasniegšanai vajadzīgas īpašības palīdzēs Latvijā dzīvi padarīt labāku. "Mums ir tikai viens veiksmes ceļš – apņēmības pilniem strādāt tālāk un darīt visu, lai dzīve savā valstī kļūtu labāka un domas gaišākas," teica prezidents. Viņš aicināja Latvijas iedzīvotājus novērtēt savas valsts skaistumu. "Varbūt tāpat esam saraduši ar mūsu zemes skaistumu, mūsu tautas izcilību un to ne vienmēr paši pamanām?" vaicāja Zatlers.

Prezidents pauda pārliecību, ka nākamais gads Latvijai būs vieglāks un veiksmīgāks nekā aizejošais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!