Šī gada 21. un 22. janvārī Valsts prezidents Valdis Zatlers oficiālā vizītē apmeklēs Vācijas Federatīvo republiku, informēja Prezidenta Preses dienestā.
Oficiālā vizīte būs pirmais Valsts prezidenta Valda Zatlera Vācijas apmeklējums. Attiecības ar Vāciju Latvijai ir īpaši nozīmīgas, jo tā ir ne vien Latvijas sabiedrotā Eiropas Savienībā un NATO, bet arī nozīmīgākais ārējais ekonomiskais partneris, norāda Preses dienestā.

Vizītes laikā Valsts prezidents tiksies ar Vācijas Federālo prezidentu Horstu Kēleru, ar kuru plānots apspriest abu valstu divpusējo attiecību attīstības dinamiku, kā arī plānoto astoņu Eiropas valstu prezidentu tikšanos Austrijā, kurā plāno piedalīties gan Latvijas, gan Vācijas prezidenti.

Vizītes laikā Zatlers tiksies arī ar Vācijas Federālo kancleri Angelu Merkeli, ar kuru plānots apspriest abu valstu divpusējo attiecību ekonomiskos aspektus, kā arī aktuālos Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumus, piemēram, enerģētiskās neatkarības un kaimiņu politikas jautājumus. Latvijas un Vācijas divpusējo ekonomisko attiecību aktualitātes plānots pārspriest arī Valsts prezidentam tiekoties ar "Deutscher Bund der Industrie" pārstāvjiem, Vācijā strādājošiem Latvijas uzņēmējiem, kā arī apmeklējot tradicionālo ekoloģiski tīro produktu izstādi Berlīnē.

Vizītes turpinājumā Valsts prezidentam paredzēta uzruna Kerbera fondā, kas apvieno nozīmīgus Vācijas politiskās domas veidotājus. Uzruna tiks veltīta Latvijas ārpolitikas aktualitātēm.

Oficiālās vizītes laikā Zatleram plānota tikšanās arī ar Vācijas Bundestāga prezidentu Norbertu Lammertu, kā arī ar Berlīnes mēru Klausu Voveraitu.

Oficiālās vizītes ietvaros notiks arī Latvijas valsts apbalvojumu pasniegšanas ceremonija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!