Foto: LETA

Partijas sākums un paveiktie darbi ir labi, ko novērtēs arī vēlētājs, otrdien žurnālistiem uzsvēra Zatlera reformu partijas (ZRP) priekšsēdētājs un partijas Saeimas frakcijas vadītājs Valdis Zatlers.

Zatleru nebaida vēlētāju atbalsta straujais kritums, jo ZRP neesot populistiska partija. Mēs esam rīcības partija, un lielākā daļa programmā veicamo uzdevumu jau izpildīti. To arī vērtēs vēlētāji un pozitīvās pārmaiņas jau ir jūtamas, uzsvēra Zatlers.

Valdības 100 darba dienu veltītajā preses konferencē Zatlers norādīja, ka ir pagājusi tikai 241 diena kopš viņa izdotā rīkojuma Nr.2 par Saeimas atlaišanu un cilvēki ātri pierod pie labām lietām, par kurām bijusi cīņa, bet, kad tās sasniegtas, liekas, ka tā bijis vienmēr.

"Iepriekš mēs bijām neapmierināti ar politiķiem un tiem darbiem, kas tiek paveikti, nevarējām iedomāties, ka būs atklāti balsojumi par amatpersonām, jo melu pasaulē mēs dzīvojām diezgan ilgi," sacīja Zatlers.

"Mēs samierinājāmies, ka valdību veido oligarhi un smagos noziegumos apsūdzēta persona ar pirkstu norada, kas jādara premjeram," turpināja ZRP līderis.

186 dienas pagājušas pēc lēmuma dibināt partiju un šonedēļ aprit 100 valdības dienas, kurā strādā arī ZRP, jau ir pieņemta nulles deklarācija un par amatpersonām būs atklāti balsojumi, uzsvēra Zatlers.

Kā ziņots, premjera Valda Dombrovska (V) valdība tika apstiprināta 2011.gada 25.oktobrī un Pavļuts tajā ir Zatlera Reformu partijas (ZRP) virzīts ekonomikas ministrs.

Lai gan ZRP 11.Saeimas vēlēšanās ieguva 22 mandātus, pašlaik viņu frakcijā ir 16 deputāti. Frakcijas lielums samazinājās pēc tam, kad oktobrī no ZRP izstājās seši deputāti Klāva Olšteina vadībā.

Tā saucamie "olšteinieši" pašlaik ir izveidojuši neatkarīgo deputātu grupu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!