Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva paziņojumi par vēlmi Kaļiņingradā izvietot raķešu kompleksu "Iskander" liecina par starpvalstu uzticības līmeņa krišanos Eiropā.
Zatlers uzsvēra, ka jebkuru raķešu izvietošana Eiropā neliecina par attiecību uzlabošanos, tomēr Valsts prezidents pauda pārliecību, ka Latvijas drošību šādas raķetes neapdraud.

"Delfi" jau vēstīja, ka Medvedevs paziņojis, ka saistībā ar ASV plāniem izvietot pretraķešu aizsardzības sistēmu Eiropā Krievija atteiksies no trīs savu raķešu pulku likvidācijas, kā arī gatava izvietot Kaļiņingradā raķešu kompleksu "Iskander".

"Nepieciešamības gadījumā ASV pretraķešu sistēmas neitralizācijai Kaļiņingradā tiks izvietotas raķešu komplekss "Iskander", " paudis Medvedevs uzrunā Federācijas palātai.

Medvedevs arī uzsvēris, ka Krieviju piespieduši uz šādiem soļiem. "Mēs ne reizi vien esam teikuši mūsu partneriem, ka mēs esam noskaņoti uz pozitīvu sadarbību, bet diemžēl viņi mūs neuzklausa," klāstījis prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!