Pretēji neoficiāli izskanējušajam Valsts prezidents Valdis Zatlers sola, ka pensijas netiks samazinātas. To prezidentam apliecinājis premjers Valdis Dombrovskis, ziņo Latvijas Radio.

Intervijā Latvijas Radio Zatlers sacījis, ka jau svētdien sazinājies ar premjeru, kurš apliecinājis, ka vispārējais samazinājums valsts pārvaldē pensijas neskars.

Zatlers norādīja, ka Dombrovska atbilde svētdien “bija pilnīgi kategoriska – pensijas netiks aizskartas. Vairāk par to nav jādiskutē, šis uzstādījums nav mainījies no tā brīža, kad sākām grūto ekonomikas atveseļošanas darbu.”

Zatlers arī uzsvēra, ka “ļoti svarīgi, lai vismaz viena sociāli mazaizsargātā grupa – pensionāri – justu šo valdības atbalstu”.

Valsts kancelejā informē, ka otrdien Ministru kabineta komitejas sēdes sākumā, atbildot uz Dombrovska jautājumu par medijos izplatīto informāciju par iespējamo pensiju samazinājumu par 20 procentiem un it kā Finanšu ministrijas veiktajiem aprēķiniem par iespējamo pensiju samazinājumu, tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP) noliedza, ka būtu sniedzis medijiem šādu informācija.

Arī Finanšu ministrijas Valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis apstiprināja, ka Finanšu ministrija nav veikusi nekādus aprēķinus par pensiju samazinājumu, jo pensiju jautājums ir Labklājības ministrijas kompetences jautājums.

Finanšu ministrs Einars Repše (JL) uzsvēra, kas sarunās ar starptautiskajiem aizdevējiem, no aizdevēju puses tiek īpaši uzsvērts, ka finansējums sociālajai jomai ir jāpalielina, lai aizsargātu sociāli maznodrošinātos iedzīvotājus, līdz ar to jautājums par pensiju samazināšanu nav izskatāms pēc būtības.

Jau vēstīts, ka raidījums “Nekā personīga” svētdien vēstīja, - viena no iespējām tam, lai rastu finanšu līdzekļus valsts budžeta papildināšanai, tiek apsvērta pensiju, kas pārsniedz 100 latus, samazināšana par 20 procentiem.

Tautas partijas vadītājs un tieslietu ministrs Mareks Segliņš "Nekā Personīga" apstiprināja, ka valdībai būs jālemj par pensiju samazināšanu. Ministrijas aplēses ir, ka šādi iespējams iegūt papildus ap 100 miljoniem latu.

Tāpat apsvērta iespēja ārvalstu investoriem pārdot lielos objektu - slimnīcas, lidostu Rīga, uzņēmumus "Lattelecom" un LMT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!