Iespējams, jau pirmdien Valsts prezidents Valdis Zatlers pārvāksies uz divām izremontētām dzīvojamām telpām Jūrmalas rezidencē, informēja prezidenta preses sekretāre Inta Lase.
Lase gan norādīja, ka saistībā ar pašlaik esošo situāciju valstī un darbiem, kas jāpadara, pastāv arī iespēja, ka prezidents tomēr nedēļas sākumā nepārvāksies uz Jūrmalas rezidenci.

Prezidents plāno pārvākties uz rezidenci, neskatoties uz to, ka tajā paralēli turpināsies remontdarbi. Prezidents dienas laikā savu darbu veiks Rīgas pilī un paralēli tam Jūrmalas rezidencē turpināsies remontdarbi. Pašlaik drošības apsvērumu dēļ ir apgrūtināta prezidenta dzīvošana privātajā dzīvoklī.

Izremontētajās telpās plāno dzīvot Zatlers ar kundzi Lilitu, viņu kopīgais dēls un prezidenta kundzes tēvs. Pirmajai remontdarbu veikšanas kārtai nepieciešami aptuveni 90 000 līdz 100 000 latu, kas tiek tērēti dzīvojamo telpu, vannas istabas, koridora remontdarbiem, kā arī atsevišķu rezidences logu nomaiņai.

Jūrmalas rezidencē būs nepieciešams veikt remontdarbus vairākās kārtās, bet Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols iepriekš solīja remontdarbus veikt par minimāliem līdzekļiem un vienlaicīgi panākt maksimālo efektu.

Rezidences telpās, kurās pašlaik notiek remontdarbi, tie tiek saskaņoti arī ar pašu Zatleru. Viņš ir vienīgais no Latvijas prezidentiem, ar kuru patiešām tiek saskaņoti remontdarbi rezidencē, jo pirms eksprezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ievākšanās rezidencē nebija laika veikt remontu, bet pirms bijušā prezidenta Gunta Ulmaņa ievākšanās, kad tika veikts kosmētiskais remonts, vēl nebija zināms, kurš būs nākamais Valsts prezidents, līdz ar to nebija skaidrības, ar ko saskaņot plānotos remontdarbus.

Ozols iepriekš sacīja, ka Zatlera vēlmes saistībā ar notiekošajiem remontdarbiem esot pieticīgas un solīja, ka milzīgi līdzekļi remontdarbu veikšanai ieguldīti netikšot.

Jūrmalas rezidencē, kuras kopējā platība ir 960 kvadrātmetri, nopietni remontdarbi nav veikti kopš ēkas celšanos 70.tajos gados. Lielāks kosmētiskais remonts veikts vienīgi pirms eksprezidenta Ulmaņa ievākšanās.

Latvijas Valsts prezidenta Jūrmalas rezidence atrodas starp Majoriem un Dubultiem pašā jūras krastā - priedēm apaugušo Jūrmalas kāpu ielenkumā.

Ēka ir uzbūvēta 20.gadsmita 70.gados to dienu stilā, kas personificēja "stikla un betona" ideoloģiju. Tolaik te labprāt atpūtās augsta ranga Maskavas ierēdņi. Par Latvijas Valsts prezidenta rezidenci ēka kļuva 1993.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!