Jaunievēlētais Valsts prezidents Valdis Zatlers samaksājis 250 latu administratīvo sodu par pieļautajām neprecizitātēm, aizpildot valsts amatpersonas ienākumu deklarāciju, trešdien preses konferencē žurnālistiem pavēstīja pats Zatlers.
Līdz ar to Zatlers esot nokārtojis visas saistības ar Valsts ieņēmumu dienestu (VID). Zatlers žurnālistiem skaidroja, ka viņam neesot nodokļu parādu, taču viņš nepilnīgi aizpildījis amatpersonas deklarāciju, par ko arī samaksāts sods.

Zatlers arī norādīja, ka raudzīšot, lai Veselības ministrijas darba grupa nonāktu pie risinājuma, lai ārstiem un arī citu profesiju pārstāvjiem būtu skaidrs par kādiem ienākumiem ir jāmaksā nodokļi un par kādiem nav.

Jaunais prezidents uzsvēra, ka viņš desmit gadus cīnījies par ārstu atalgojuma sistēmas sakārtošanu un pauda cerību, ka tagad tas izdosies caur viņa gadījumu kā precedentu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka iepriekš jaunievēlētais prezidents Valdis Zatlers masu medijiem apgalvoja, ka VID atzinumā norādīts - nenomaksātu nodokļu viņam nav, jo pacientu "pateicības" nav ar nodokli apliekams ienākums.

Iepriekš VID neatklāja vai sodīs Zatleru par ienākumu neuzrādīšanu, vien norādīja, ka uz Zatleru attiecas likuma norma, kas paredz atbildību par nepatiesu ziņu sniegšanu amatpersonu deklarācijā.

Zatlers pēc ievēlēšanas amatā devās uz VID, lai nokārtotu nodokļu jautājumu, un pēc veiktās pārbaudes VID secinājis, ka Zatleram nav jāmaksā nodokli no "pateicībām", taču dienests atteicās paskaidrot kāpēc.

Zatlers jautājumu par nodokļu nomaksu ir solījis sakārtot līdz zvēresta nodošanai 8.jūlijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!