Foto: LETA

Eksprezidents, tagad Saeimas deputāts un Reformu partijas (RP) līderis Valdis Zatlers ir atgriezies Saeimā un turpinās apmeklēt plenārsēdes, frakcijas sēdes, un vadīt komisiju, bet pilnā apmērā frakcijas un partijas vadību atsāks tikai pēc pilnīgas izveseļošanās, pastāstīja RP preses sekretāre Daiga Holma.

Holma sacīja, kamēr Zatlers nav pilnībā atveseļojies, Saeimas frakciju turpinās vadīt viņa vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis. Savukārt partijā vadību turpinās uzņemties trīs ieceltie valdes priekšsēdētāja vietnieki - Edgars Rinkēvičs, Jānis Vilnītis un Sandra Sondore- Kukule.

Zatlers jau iepriekš  atzina, ka jūtoties "gana stiprs un gana vesels", lai uzņemtos Saeimas Nacionālās drošības komisijas turpmāku vadīšanu.

Jau ziņots, ka jūnija sākumā veselības stāvokļa dēļ Zatlers paziņoja, ka no politikas uz laiku aizies. Sākotnēji Zatleram tika konstatēts prostatas vēzis, un 11.jūnijā tika veikta operācija, pēc kuras viņš jutās labi. Vēlāk ārsti Zatleram atklājuši kādu retu slimību, un jūlijā viņam tika veikta vēl viena operācija ārzemēs – Briselē.

Zatlers 22.augustā pēc Saeimas ārkārtas sēdes žurnālistiem atzina, ka vēl nav pilnībā atveseļojies un tas prasīs vēl vairākus mēnešus, bet savu iespēju robežās turpinās piedalīties Saeimā notiekošajos procesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!