Valdībā ir jādominē valsts un nevis partiju interesēm, kā tas ir noticis līdz šim, piektdienas rītā, dažas stundas pirms izšķirošajām sarunām starp Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Tautas partiju, kā arī koalīcijas partijām, intervijā LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" sacīja Zatlers.

"Šajā brīdī ir jāatmet partiju dalījums," pauda Zatlers. Tomēr viņš norādīja, ka par iespējamo pašreizējā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC)pēctecību ir pāragri runāt, jo oficiāli neviena partija no valdības nav izstājusies. Vienlaikus gan Zatlers norādīja, ka tas ir aktuāls jautājums, vai Godmanis spēj diktēt noteikumus valdībā pēc profesionāliem un nevis partejiskiem principiem. Prezidents minēja piemēru: ja divu dažādu partiju ministri pārvalda radniecīgas sfēras, tad viņu vidū noteikti būs nesaskaņas partiju interešu dēļ

Zatlers valdībai pārmeta ne tikai partiju interešu stādīšanu augstāk par valsts vajadzībām, bet arī vilcināšanos svarīgu lēmumu pieņemšanā un to mainīšanu. Zatlers norādīja, ka vēl nesen Godmaņa valdība izturējusi uzticības balsojumu, savukārt jau drīz koalīcija pauda neuzticību Godmanim. "Tas nav valdības partiju cienīgs paziņojums," sacīja Zatlers.

Tāpat viņš pārmeta valdībai, ka tā ik pēc pāris nedēļām nāk klajā ar jauniem paziņojumiem par līdzekļu samazināšanu vienai vai otrai nozarei. Visbeidzot, esot pagājuši divi mēneši un viena diena kopš Tautas partijas līdera Mareka Segliņa paziņojuma par nepieciešamību reformēt valdību, taču nekas neesot padarīts. "Mēs esam izķēzījuši, piedodiet par izteicienu, divus mēnešus laika un nekas nav izdarīts," teica prezidents.

Zatlers norādīja, ka valdību satur kopā paveikts darbs, taču Godmaņa valdībā ir "reāla, iekšēja nevienotība". "Valdība ir kopā, lai kaut ko darītu. Pagājušajā nedēļā izskanēja signāls, ka mēs varam atlikt, neko nedarīt," atgādinot koalīcijas pagājušajā piektdienā panākto vienošanos par reformu valdībā atlikšanu līdz pašvaldību vēlēšanām, kas notiks jūnijā.

Jau vēstīts, ka tās pašas piektdienas vakarā Zatlers pauda nožēlu par Godmaņa un valdības rīcību, izsakot neuzticību Godmanim, kuru līdz tam bija stipri atbalstījis. Savukārt jau šonedēļ neuzticību valdībai pauda gan ZZS, gan TP.

Godmaņa valdība strādā kopš 2007. gada 20. decembra un to veido četras partijas: LPP/LC, TP, ZZS un TB/LNNK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!