Paralēli izdevumu samazināšanai no valsts budžeta valdībai vairāk jādomā par to, kā stimulēt patēriņu un attīstīt biznesu Latvijā, lai attīstītu Latvijas ekonomiku, uzskata Valsts prezidents Valdis Zatlers.
"Valdība ir pārāk aizņemta ar to, ko un cik mēs atņemsim, lai domātu par to, kā panākt ekonomisko augšupeju," intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Valsts pirmās personas" norādīja Zatlers.

Vienlaikus Valsts prezidents uzsvēra nepieciešamību veikt ierēdniecības reformu valsts iestādēs, norādot, ka tieši valsts iestādes ir tās vietas, kur jātērē mazāk un jāstrādā efektīvāk. Ja vairākās nozarēs piešķirtais finansējums procentuāli ir mazāks nekā citās valstīs, tad valsts aparātam procentuāli tiek tērēts vairāk nekā citur, uzsvēra Zatlers.

Viņš arī uzsvēra nepieciešamību regulāri - reizi gadā - valsts iestādēs veikt funkcionālo auditu, jo tikai regulārs audits būs atskaites punkts, lai vērtētu, kura struktūra strādā un kura nē.

Zatlers arī atbalsta iniciatīvu sakārtot valsts un pašvaldību kapitālsabiedrību algu jautājumu, norādot, ka likumi par kapitālsabiedrībām pieņemti pirms sešiem gadiem un tajos nepieciešamas korekcijas un ierobežojumi.

"Ja viens ierēdnis var vienlaikus strādāt 10 kapitālsabiedrībās, tad vai nu tajās nav pieprasījuma pēc viņa kā lemjoša cilvēka, vai arī viņš nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem," uzskata Valsts prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!