Kopš jūlija beigām Valsts prezidenta Valda Zatlera Jūrmalas rezidencē dzīvos no Līču dzīvnieku patversmes paņemtais pusotru mēnesi vecs melnbalts kaķēns vārdā Čārlijs, pirmdien ziņo "Neatkarīgā Rīta Avīze".

Valsts prezidenta preses dienesta vadītājas vietniece Elīna Lazdāne laikrakstam pastāstījusi, ka jauno rezidences iemītnieku prezidents ar kundzi izvēlējušies kopīgi.

Lazdāne norādījusi, ka prezidents ar kundzi teikuši atzinīgus vārdus par Līču patversmi. "Tur var redzēt, ka cilvēki iegulda savu mīlestību un darbu, lai rūpētos par četrkājainajiem draugiem. Par to liecina sakoptā vide – teritorija, kas atstājusi pozitīvu iespaidu," piebildusi prezidenta pārstāve.

Iepriekš Zatleru ģimenei arī bija kaķis. 2007. gada Ziemassvētku laikā Valsts prezidents ar kundzi atrada kaķēnu Maksi. Dzīvnieciņš bija palicis tikpat kā bez spalvas, ar iekaisušām acīm, tā novārdzis un izkāmējis, ka pat nevarēja paiet. Atstāts novārtā, viņš noteikti neizdzīvotu. Zatleru ģimene kaķēnu paņēma, ilgi kopa un ārstēja, cerot uz brīnumu. Kaķis atkopās, taču nesen viņš devās uz labākiem medību laukiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!