Politisko organizāciju apvienība "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" Rīgas Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora amatam izvirzījusi apvienības līdzpriekšsēdētāju, kustības "Līdztiesība" līderi Tatjanu Ždanoku, informēja PCTVL līderis Jānis Jurkāns.
Lai gan vakar PCTVL pārstāvis Sergejs Dolgopolovs norādīja, ka kandidāts Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora amatam tiks izraudzīts no vairāku pretendentu vidus, Jurkāns atzina, ka nopietni ir apsvērta tikai Ždanokas kandidatūra. Jurkāns uzskata, ka, lai gan "Līdztiesības" līdere pārvaldes sfērā līdz šim nav darbojusies, viņa ir strādāt griboša un spēšot tikt galā ar izpilddirektora pienākumiem.

Politiķi arī neuztrauc iespējamie sadarbības partneru Rīgas domē iebildumi pret Ždanoku kā Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektori. "Varbūt vienam otram būs grūti, bet arī mēs daudzreiz esam samierinājušies un balsojuši par sadarbības partneru virzītajiem cilvēkiem," sacīja Jurkāns.

Komentējot, ko viņa vadītā politiskā organizācija darīs, ja Ždanoka negūs sadarbības partneru atbalstu, PCTVL līderis atzina, ka tiks apsvērtas citas kandidatūras. Jurkāns atzina, ka PCTVL pretendē arī uz Latgales priekšpilsētas izpilddirektora vietu, kuru pašlaik ieņem bijušais savienības "Latvijas ceļš" biedrs Guntis Grīnbergs, kurš ir izteicis vēlmi iestāties Latvijas Sociāldemokrātiskajā strādnieku partijā.

Pēc Jurkāna domām, Grīnberga, kurš nespēj tikt galā ar saviem pienākumiem, pēkšņā politiskā virziena maiņa nav vērā ņemama. "Tā nedod garantijas, ka pēc laikā šis cilvēks atkal nemaina savus politiskos uzskatus," norādīja Jurkāns.

Uz Latgales priekšpilsētas izpilddirektora vietu PCTVL, iespējams, virzīs Dmitriju Pavlovu, kurš tika minēts kā Ždanokas konkurents uz Vidzemes priekšpilsētas izpilddirektora amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!