Ministru kabineta sēdē otrdien tika akceptēts Vides ministrijas sagatavotie grozījumi noteikumos par zemesgabalu atpirkšanas kārtību, kas paredz zemesgabalu atpirkšanu atsākt 2012.gadā, informēja Vides ministrijā.
Izstrādātais noteikumu projekts precizē noteikumos norādīto termiņu, cik ilgā laika posmā atbildīgā institūcija pieņem lēmumu par iesnieguma pamatojumu, ja tas tiek iesniegts sākot ar 2010.gada 1.janvāri.

Tas ir nepieciešams, lai novērstu pretrunu ar likumu "Par zemes īpašnieku tiesībām uz kompensāciju par saimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos" pēc grozījumu izdarīšanas.

Grozījumi noteikumu 3.punktā ir nepieciešami, sakarā ar pašreizējā finansējuma trūkumu valsts budžetā, kas izslēdz šobrīd iespēju šo zemesgabalu atpirkšanu un kompensāciju izmaksu, kā dēļ iesniegumu un lēmumu pieņemšana ir jāpārceļ uz attiecīgi vēlāku termiņu.

Finansējums zemes atpirkšanai 2009.gada budžetā nav piešķirts, plānots, ka saskaņā ar likumu "Par zemes īpašnieku tiesībām uz kompensāciju par saimnieciskās darbības ierobežojumiem īpaši aizsargājamās dabas teritorijās un mikroliegumos" zemes atpirkšanu dabas liegumos uzsāks ar 2012. gadu.

Noteikumi stāsies spēkā ar 2009. gada 1. jūliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!