Organizācijas "Zemes draugi" pārstāvji kopā ar citiem Pāvilostas pelēkās kāpas aizstāvju grupas dalībniekiem pēc tikšanās ar Vides ministru secināja, ka ir palielinājušas cerības saglabāt Pāvilostas pelēko kāpu.
Tikšanās laikā kāpas aizstāvji izteica gandarījumu par to, ka sabiedrības neatlaidīgās iesaistīšanās rezultātā ir izveidots tāds Pāvilostas pelēkās kāpas dabas lieguma robežu projekts, kas nodrošina vispiemērotāko šī unikālā dabas objekta aizsardzību, informēja "Zemes draugi".

Pāvilostas pelēkā kāpa atrodas Sakas novada Pāvilostas pilsētā un Sakas pagastā. Tā ir platākā pelēkā kāpa Latvijā, virzienā no jūras uz sauszemi sasniedzot 812 metru platumu. Pateicoties tieši šai īpašībai un kāpas piegulošajā teritorijā esošām mežainajām jūrmalas kāpām un boreālajiem mežiem, ir izveidojies unikāls piekrastes ainavas dabas komplekss, bagāts ar Latvijas un Eiropas nozīmes aizsargājamiem biotopiem. Tikšanās laikā tika pārrunātas turpmākās sadarbības iespējas un aktualitātes Pāvilostas pelēkās kāpas un piekrastes aizsardzības jautājumos. Tika panākta vienošanās par turpmāku iniciatīvas grupas pārstāvju uzaicināšanu līdzdalībai ar kāpu saistīto lēmumu pieņemšanas procesā, kā arī no Vides ministrijas puses pausts atbalsts "Zemes draugu" iniciatīvai – sabiedriskās kampaņas izveidei ar mērķi savākt ziedojumus lieguma teritorijā privātīpašumā esošo zemju atpirkšanai, lai lieguma izveidošana neaizskartu ne sabiedrības, ne privātīpašnieku intereses.

"Zemes draugi" izsaka cerību, ka turpmākajā kāpas dabas lieguma izveidošanas izskatīšanas gaitā valdībā netiks likti šķēršļi lieguma izveidei tā patreiz piedāvātajās robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!