Otrdien pie Lestenes baznīcas atrasts Otrā pasaules kara lādiņš, ko neitralizēja izsauktie zemessargi, portālu "Delfi" informēja 3.Zemessardzes novada štāba Civilmilitārās sadarbības speciāliste seržante Kristiāna Štrāle.

Štrāle informē, ka Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rota saņēma informāciju, ka pie Lestenes baznīcas atrasts sprādzienbīstams priekšmets.

Ierodoties notikumu vietā, NMN speciālisti konstatēja, ka atrastais priekšmets ir Otrā pasaules kara artilērijas lādiņš ar kalibru 100 milimetri. Lādiņu karavīri neitralizēja, uzspridzinot netālu esošajā karjerā.


Štrāle norāda, ka nereti Latvijas teritorijā nesprāgusi munīcija tiek atrasta dažāda veida rakšanas darbos. Arī šoreiz lādiņu bija atraduši strādnieki, remontējot celiņu Lestenes brāļu kapos.

NMN rotai otrdien bija arī citi izsaukumi uz vietām, kur atrasti sprādzienbīstami priekšmeti.

Nacionālie Bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot priekšmetus, kas varētu būt sprādzienbīstami, tos neaiztikt. Par tiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs, vēsta Štrāle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!