No 12. līdz 13.decembrim Ādažu poligonā notiks 1.Zemessardzes novada prettanku ieroču apkalpju kaujas šaušanas nodarbības, informēja novada štāba Civilmilitārās sadarbības daļas speciāliste virsseržante Ieva Jansone.

Prettanku ieroču apkalpju kaujas šaušanas nodarbības notiks ar 90 milimetru bezatsitiena prettanku lielgabaliem M1110 uz kāpurķēžu visurgājēja "Benvagen 2062" (BV 2062) platformas. Plānots, ka apmācībā piedalīsies 20 zemessargi un septiņi profesionālā dienesta karavīri kā instruktori.

Apmācības laikā prettanku lielgabala apkalpēm būs jāšauj pa nekustīgiem mērķiem 300 un 500 metru distancēs. Zemessargiem jāprot ieņemt un atstāt šaušanas pozīcijas, kā arī praktiski jāzina, kas un kā jādara katram prettanku apkalpes loceklim pārvietošanās un kaujas šaušanas laikā, norāda Jansone.

Pirms šīm apmācībām, augustā, notika lielgabala M 1110 uz visurgājēja BV 2062 bāzes speciālistu apmācības, kuru laikā zemessargi no visiem 1.Zemessardzes novada bataljoniem divas dienas apguva teoriju un divas dienas mācījās veikt kaujas uzdevumu prettanku apkalpes sastāvā, kā arī apkopt ieročus un BV 2062.

Šāda triju posmu apmācība - teorētiskās zināšanas, "sausie treniņi" un kaujas šaušana - prettanku ieroču apkalpēm notiek otro gadu, kopš Kājnieku bataljona štata sarakstā ir iekļauta Kaujas atbalsta rota.

Zemessargiem par apmācībām kompensācija netiek izmaksāta, kā tas notika līdz šim, tomēr zemessargi nezaudē interesi par mācībām, informēja Jansone.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!