Foto: LETA
Zemessargiem no nākamā gada ikgadējo atvaļinājuma pabalstu izmaksās 50% apmērā no mēnešalgas, paredz valdības otrdien atbalstītās izmaiņas Zemessardzes likumā.

AM skaidro, ka Atlīdzības likums ar 2013.gada 1.janvāri paredz tiesības visām valsts un pašvaldību institūciju darbiniekiem izmaksāt pabalstu līdz 50% no mēnešalgas vienu reizi kalendāra gadā, aizejot ikgadējā apmaksātajā atvaļinājumā. Atlīdzības likuma attiecīgās normas neattiecas uz zemessargiem.

Patlaban Zemessardzes likumā noteiktais atvaļinājumu pabalsts ir mēnešalgas apmērā. Izmaiņas Zemessardzes likumā vajadzīgas, lai saskaņotu karavīriem un zemessargiem noteikto atvaļinājuma pabalsta apmēru. Likumprojekts nosaka atvaļinājuma pabalsta izmaksu zemessargiem līdz 50% no mēnešalgas.

Pabalstu saņems zemessargi, kuri ir noslēguši līgumu par Zemessardzes vienības štatu sarakstā iekļautā amata pienākumu pildīšanu, lai nodrošinātu Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera noteikto objektu apsardzi. Šīs izmaiņas skars apmēram 244 zemessargus, un nepieciešamo finansējumu nodrošinās NBS.

Jau vēstīts, ka 2010.gadā valdība līdzekļu taupības dēļ nolēma 2011.gadā zemessargiem atvaļinājuma pabalstu neizmaksāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!