Veidojot jauno valdību, partijām vajadzētu meklēt jaunu zemkopības ministra amata kandidātu, uzskata biedrības "Zemnieku saeima" (ZS) padome, kas otrdien nolēma aicināt politiķus spert šo soli, lai izvairītos no stagnācijas nozares vadībā.
ZS apšauba ministrijas spējas aizstāvēt Latvijas zemnieku intereses Eiropā, norādot, ka nozares vadībā nepieciešams nevis birokrāts, bet jauns, stiprs un spējīgs vadītājs ar jaunu skatījumu.

ZS ministram joprojām pārmet skaidras stratēģijas trūkumu nozares attīstībā, kas izpaužas kā Latvijas lauksaimniecības konkurētspējas mazināšanās. Par lielākajām Latvijas lauksaimniecības nozares pēdējā laika neveiksmēm ZS uzskata cukura nozares likvidāciju, krīzi gaļas ražošanā, zemo ienākumu līmeni lielākajā daļā lauku saimniecību, kā arī noslāņošanās un cilvēkresursu problēmas nozarē.

Jau šī gada martā ZS kongress negatīvi novērtēja Mārtiņa Rozes veikumu ministra amatā un aicināja meklēt citu kandidātu šim amatam, tomēr pa šo laiku "sektorā nekas īpaši daudz pozitīvā virzienā nav mainījies, ministrijas darbaspējas ir pat gājušas mazumā. Nav jūtami stratēģiski lēmumi, kas virzītu Latvijas lauksaimniecību uz attīstību," uzskata ZS valdes loceklis Uldis Krievārs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!