Jelgavā vētras laikā ceturtdien zibens iespēris vairāk nekā 200 gadus vecā ozolā, kas ir valsts nozīmes aizsargājamais koks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas nodaļas komandiera pienākumu izpildītājs Leons Stablinieks.
Zibens spēriena postītā dižozola glābšanas darbi turpinājās arī piektdien, jo ceturtdien tie tika pārtraukti tumsas iestāšanās dēļ - uguns izdedzināja koka dobumu un lūstošie zari apdraudēja glābšanas darbinieku dzīvības.

"Glābēju darbu apgrūtina tehnikas trūkums, jo mūsu rīcībā nav pat motorzāģa. Izlīdzamies ar elektrisko zāģi un no privātpersonas palienētu motorzāģi. Aizvācot sakritušos kokus no ceļiem, darbinieki riskē ar savu veselību, jo lietus laikā ir neprāts strādāt ar elektrisko zāģi," teica Stablinieks.

Kopumā VUGD darbinieki Jelgavā aizvadītās diennakts laikā izbraukuši sešas reizes, lai atbrīvotu no kokiem brauktuves. Koki bija sakrituši Brīvības bulvārī, Lielupes ielā, Lielsesavā, Pēterniekos un Vircavas pagastā. Jelgavas neatliekamās medicīniskās palīdzības stacijā informēja, ka Jelgavā un Jelgavas rajonā vētras laikā cilvēki nav cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!