Foto: DELFI
Labdarības portāls "Ziedot.lv" astoņu gadu laikā kopš dibināšanas ziedojumos saņēmis vairāk nekā astoņus miljonus latu, pavēstīja portāla komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

"Ziedot.lv" astoņu darbības gadu laikā no privātpersonām un uzņēmumiem kopumā ziedojumos saņēmis astoņus miljonus 130 tūkstošus latu, īstenojot 1140 labdarības projektu.

Sadarbībā ar vairāk nekā 100 partnerorganizācijām Latvijā nodrošināta 516 000 porciju siltu maltīšu izdalīšana trūcīgajiem Latvijas iedzīvotājiem 37 zupas virtuvēs; izdalītas 16 042 pārtikas pakas Latvijas sirmgalvjiem; nodrošināta regulāra aprūpe vairāk nekā 5000 patversmēs mītošo mājdzīvnieku; nodrošināta 1080 vecu cilvēku aprūpe mājās; grūtībās nonākušām ģimenēm nodotas vismaz 376 tonnas apģērbu, apavu un mājas lietu.

Organizācija arī nodrošinājusi regulāru ārstniecību un rehabilitāciju vairāku gadu garumā 500 slimiem bērniņiem un no šā gada arī ārstniecību un rehabilitāciju 60 jauniešiem, bet vairāk nekā 60 smagi slimi bērni saņem auklītes pakalpojumus. Atbalstīti arī daudzi citi labdarības projekti.

Labdarības organizācija "Ziedot.lv" tika dibināta 2003.gada 11.decembrī, sadarbojoties fondam "Ziedot" un "Swedbank" (toreizējai "Hansabankai"), lai veicinātu pozitīvas sociālās pārmaiņas sabiedrībā. "Ziedot.lv" identificē tos projektus, kuri ir svarīgi sabiedrībai, un risina konkrētās problēmas būtību, nevis cīnās ar sekām.

No "Ziedot.lv" ziedojumiem netiek ieturēta komisijas vai starpniecības maksa, 100% no ziedojumiem nonāk mērķim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!