Pirmās astronomiskās ziemas dienas solās būt mākoņainas, ar sniegu un pat puteni, informē Hidrometeoroloģijas aģentūra.
Vējš līdz pat Pirmajiem Ziemassvētkiem pūtīs no rietumiem, ziemeļrietumiem ar ātrumu no 8 līdz 13 m/s līdz pat 15 - 25 m/s naktī, bet jau pēc svētkiem tas iegriezīsies no dienvidaustrumiem un būs mēreni stiprs - 2 līdz 7 m/s.

Līdz ar ziemas iestāšanos būs vērojama arī temperatūras krišanās. Nedēļas nogalē tā būs robežās no 7 līdz 8 grādiem zem nulles Kurzemē un -11 līdz -16 grādiem Latvijas vidienē un austrumos naktī, bet dienā gaiss sasils līdz -3 un -7 grādiem Kurzemē, bet austrumos un Latvijas centrālajos rajonos no -10 līdz pat -13 grādiem.

Samērā auksti gaidāmi arī Ziemassvētki, kad temperatūra Latvijas austrumu rajonos naktī sasniegs pat -19, -21 grādu zem nulles.

Pēc svētkiem laiks kļūs nedaudz siltāks un dienā Latvijas centrālajā daļā temperatūra būs no -4 līdz -6 grādiem, Latvijas austrumu rajonos naktī gaiss varētu atdzist līdz pat 16 grādiem zem nulles.

Sinoptiķi gadu miju paredz samērā siltu - vidēji no 7 līdz pat 13 grādiem zem nulles, bet nākamā gada pirmās dienas solās kļūt aukstākas un temperatūras stabiņš naktī noslīdēs 13 un pat 18 grādus zem nulles, bet dienā 5 un 10 grādus zem nulles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!