Foto: Publicitātes attēli
Pirmdienas rītā ap pulksten 10 Rīgas Zooloģiskajā dārzā ziemeļbriedis Lācis, paslēpies aiz koka un nevienam nemanot, pāris minūšu laikā nometis savus ragus, vēsta Rīgas Zooloģiskā dārza informācijas dienests.

Rīgas Zooloģiskais dārzs kopā ar lidsabiedrību "AirBaltic" bija izveidojis speciālu mājas lapu, kurā ikviens interesents varēja vērot ziemeļbrieža gaitas un prognozēt iespējamo ragu nomešanas dienu un laiku. 27.decembri prognozējuši 1738 briežu vērotāji.

Neskatoties uz visām četrām kamerām, ziemeļbriedis pamanījās paslēpties aiz koka un atbrīvoties no ragiem vienatnē.

Septiņus gadus vecā Lāča ragi svēruši 8,72 kilogramus, un viņš tos audzējis vairāk nekā pusgadu. Pagājušajā gadā ragi svēruši 8,5 kilogramus un krituši 28.decembra rītā.

Nometot ragus, ziemeļbriedis zaudē pārējā bara cieņu un bijību. Pašlaik Lācis ir zaudējis cieņu no aplokā mītošajām trijām briežu mātēm un trijiem šogad dzimušiem briedēniem.

Zoodārzs informē, ka briežiem ragi nokrīt un ataug no jauna katru gadu. Šogad un turpmāk nomestie ragi, līdz ar iepriekšējo gadu Lāča un viņa harēma "galvas rotām" tiks izmantoti, lai izveidotu īpašu, salīdzinošu informatīvo stendu pie ziemeļbriežu ekspozīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!