Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pagājušajā naktī ap pulksten 3 reliģiskās organizācijas "Zilais krusts" patversmē konstatēta kāda iemītnieka nāve, portālam "Delfi" apstiprināja Rīgas domes Labklājības departamenta direktore Irēna Kondrāte. Pēc viņas rīcībā esošās informācijas, vīrietim bija jaunā koronovīrusa izraisītā saslimšana Covid-19, taču esot aizdomas par citu nāves iemeslu.

Informācija par šo notikumu ir arī Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC). "Iemītniekam bija vairākas hroniskas saslimšanas, bija testēts uz Covid-19, pozitīvs. Iemītnieks uzturējies ar visiem patversmē, nebija stacionēts. Nebija izteiktu saslimšanas pazīmju," portālam "Delfi" stāstīja SPKC pārstāve Ilze Arāja un piebilda, ka atbilstoši normatīvajiem aktiem, ja ir pamatotas aizdomas, ka cilvēka nāves cēlonis ir kāda no bīstamām infekcijas slimībām, tad jānotiek mirušā cilvēka ķermeņa patologanatomiskai izmeklēšanai. Tāpēc pēc pataloganatoma slēdziena varēs noteikt patversmes iemītnieka nāves cēloni.

"Mierīgākais, klusākais klients, bija testēts, bija Covid-19. Taču šim klientam bija vesela buķete blakus saslimšanu. Viņam bija pavisam viegli Covid-19 simptomi, nedaudz tik pacēlās temperatūra un viņu ielika izolācijā. Viņš naktī bija piecēlies, laikam gājis uz tualeti un "noslīdēja" lejā," stāsta Kondrāte.

Sarunā ar sociālo darbinieci viņa uzzinājusi, ka patversmes klientu vidū nevaldot panika, atmosfēra esot salīdzinoši mierīga.

Evaņģēliski kristīgās draudzes "Zilais krusts" vīriešu patversmē šobrīd jau 30 cilvēkiem ir apstiprināta jaunā koronavīrusa izraisītā infekcija Covid-19, piektdien attālinātā preses konferencē atklāja SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!