Foto: Pēteris Korsaks
Janvārī aprit 25 gadi kopš Vecrīgā un ap svarīgākajiem stratēģiskajiem objektiem tika celtas barikādes, lai aizsargātos no iespējamā padomju varai lojālo spēku uzbrukuma. Portāls "Delfi" aplūko 1991. gada janvāra Latvijas laikrakstu slejas un to vēstīto šajās dienās.


Laikraksts "Diena" 1991. gada 17. janvārī:

Streiks Ignalīnā

Valdis Martinsons Viļņā, speciāli "Dienai"

"Vakar (15. janvārī) Ignalīnas AES izveidota streiku komiteja Vatipjeva vadībā. Tās vēstījumā Lietuvas Republikas un PSRS Augstākajām Padomēm izteikta prasība atkāpties Lietuvas parlamentam un valdībai.

Vēstījumā izteikti draudi jau šovakar atslēgt elektrību Lietuvā."

Milicija bruņota labāk

Jānis Motivāns

"Vakar (15. janvārī) no rīta vairākus pilsētas autobusus pārbaudīja ar automātiem bruņoti milicijas darbinieki.

lekšlietu daļas priekšnieks Juris Kubuliņš Dienai: "Mūsu dienests ir apbruņots labāk nekā parasti, jo mums jābūt gataviem dot pretsparu jebkuram uzbrucējam."

BBC par Gorbačova "priekšnesumu"

"Maskavas korespondente B. Kendala Mihaila Gorbačova "nesakarīgo emocionālo priekšnesumu", ko papildināja "dūru vicināšana un kliegšana", komentē šādi: Lai kāds arī bija prezidenta nolūks, radās iespaids, ka viņš cenšas pārliecināt klausītājus par nepieciešamību atbalstīt iespējamās militārās akcijas."

ASV valsts sekretārs Dž. Beikers uzaicinājis pie sevis PSRS lietvedi Amerikā un izteicis ASV dziļās bažas par notikumiem Baltijā."

Gaidāmas sarunas ar PSRS AP pārstāvjiem

Līga Krapāne

"Tuvākajās dienās Rīgā ieradīsies PSRS AP delegācija, lai tiktos ar LR AP pārstāvjiem un iepazītos ar situāciju republikā. Par to šodien LR AP plenārsēdē deputātus informēja AP priekšsēdētājs Anatolijs Gorbunovs.

Latvijas Republikas AP deputātu darba grupā gaidāmajām sarunām būs Anatolijs Gorbunovs, Alberts Bels, Vladlens Dozorcevs, Imants Ziedonis, Mihails Stepičevs, Juris Bojārs un Ilma Briņke."

"Latvijas Jaunatne" 1991. gada 17. janvārī:

VEF basketbolisti

"Gundars Vētra, Igors Miglinieks un Kārlis Muižnieks PSRS izlases sastāvā piedalījušies basketbola simtgadei veltītā trīsspēļu turnejā ASV.

PSRS basketbolisti uzvarējuši Kentuki un "Notre Dame" universitāšu komandas, kā arī vienību "Athletes in Action". Miglinieks un Vētra spēlējuši pamatsastāvā, bet Muižnieks laukumā ticis retāk."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!