Rīgas pašvaldības policija (RPP) vakar pēcpusdienā un naktī Rīgā noformējusi 101 administratīvo protokolu par pusaudžu atrašanos sabiedriskā vietā ar atvērtu alkoholisko dzērienu pudeli, šorīt “Latvijas Neatkarīgās televīzijas” raidījumā “900 sekundes” informēja RPP priekšnieks Jānis Geduševs.
Naudas sods uz vietas piemērots 58 personām, bet 24 personas aizturētas.

Noformēti arī daudzi protokoli par jauniešu atrašanos sabiedriskā vietā alkohola reibumā. Tāpat noformēti vairāki administratīvie protokoli par cigarešu un alkohola tirdzniecību nepilngadīgajiem. Viens protokols noformēts kāda 14 gadus nesasnieguša jaunieša vecākiem, kuru policija pieķērusi smēķējam.

Pēc Geduševa teiktā, kautiņus un cita veida vardarbību policija Zinību dienas svinēšanas laikā nav novērojusi.

Kā norādīja RPP priekšnieks, Vecrīgā jauniešu aktivitātes uzraudzīja aptuveni 80 pašvaldības policisti. Arī citos Rīgas mikrorajonos policija strādājusi pastiprinātā režīmā.

Par sabiedrisko kārtību policisti rūpējās arī, izmantojot videonovērošanu. Policijai uzdots kontrolēt arī veikalus, lai tie nepārdotu alkoholiskos dzērienus un cigaretes bērniem. Gan likumsargi, gan Rīgas domes amatpersonas solījuši bargi vērsties pret uzņēmējiem, kuri būs pārkāpuši likumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!