Foto: DELFI
Ziemassvētku brīvdienās slidenā laika dēļ ceļu satiksmes negadījumu bijis vairāk, nekā Ceļu policija prognozējusi, LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Valsts policijas (VP) Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš, tāpēc viņš aicināja šoferus izvērtēt savu pieredzi un, iespējams, labāk izvēlēties sabiedrisko transportu.

Zivtiņš pastāstīja, ka trijās svētku brīvdienās pagājušās nedēļas nogalē reģistrēti 203 ceļu satiksmes negadījumi, kuros bijuši 45 cietušie, bet divi cilvēki gājuši bojā. "Avāriju ir vairāk nekā gaidīts," atzina ceļu policistu šefs.

Zivtiņš pavēstīja, ka "vairāk nekā 90%" cietušo bijuši autobraucēji, gājēju starp cietušajiem esot vien divi. Analizējot negadījumus, pie vainas galvenokārt bijusi neuzmanība, sacīja Zivtiņš. Viņš norādīja, ka šoferiem nevajadzētu sēsties pie stūres, ja nav pārliecības par savām spējām braukt pa slideniem ceļiem. "Ja nav tik lielas pieredzes, varbūt labāk pagaidām izvēlēties sabiedrisko transportu," rosināja VP pārstāvis.

Zivtiņš arī pavēstīja, ka ceļu policija brīvdienu laikā pieķērusi 50 autovadītājus un piecus velosipēdistus, kas braukuši reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!