Foto: F64
Fotoradari pirmajā darbības dienā uz ceļiem ir fiksējuši 240 pārkāpumus, kas ir visai "skaudra statistika", par ātruma ķērāju pirmās dienas rezultātiem intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Panorāma" klāstīja Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Viņš sacīja, ka šie pārkāpumi fiksēti ar 15 pārvietojamajiem radariem, kas no pirmdienas atrodas uz Latvijas ceļiem. Pagaidām vēl nav detalizētākas informācijas par vietām, kur fotoradari fiksējuši visvairāk pārkāpumu. Šādi dati varētu būt zināmi otrdien ap pusdienas laiku, teica Zivtiņš.

Viņš gan piebilda, ka jautājums par radaru fiksēto pārkāpumu skaitu nav tik būtisks kā ātruma ķērāju pienesums satiksmes drošībā.

Jau ziņots, ka no pirmdienas jaunie fotoradari uz Rīgas reģiona ceļiem sāka darboties reālajā režīmā – tagad autovadītāji par pārkāpumiem saņems rēķinus savās pasta kastītēs.

Šogad pirmajā kārtā paredzēts uzstādīt 15 pārvietojamo fotoradarus, bet nākamgad jāsāk darboties visiem 160 fotoradariem, tostarp stacionārajiem. No 160 "ātruma ķērājiem" 30 būs bez mērierīces. Jaunie radari fiksēs arī to, vai automašīna ir apdrošināta un vai ir izieta tehniskā apskate.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!