Rīgas Zooloģiskā dārza 95 gadu jubilejas svinības un iespēja apskatīt zoodārzā nesen ieradušās žirafes svētdien pulcinājusi rekordlielu apmeklētāju skaitu.
Svētdien zoodārzu apmeklējuši vairāk nekā 4000 interesentu, kas Latvijas brīvvalsts laikā 14.oktobrī ir rekordliels skaits, pastāstīja Rīgas Zooloģiskā dārza atbalsta biedrības priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka.

Lai iekļūtu zoodārzā, apmeklētājiem bija jāstāv garā rindā, rindas veidojās arī pie žirafu mājas, kas bija viens no iecienītākajiem apskates objektiem. Žirafu mājā mitinās divi omulīgi žirafu puiši, kas pavisam nesen Rīgā ieradušies no Poznaņas zoodārza Polijā.

Līdaka atzina, ka žirafes "laimīgi pārcietušas apmeklētāju uzlidojumu." Abas žirafes būs apskatāmas visu ziemu, sacīja Līdaka, prognozējot, ka arī nākamajās brīvdienās interesentu skaits zoodārzā būs lielāks, nekā ierasts.

Par godu jubilejai, zoodārzā sestdien un svētdien īpaši bija gaidīti tie, kuru vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums.

Līdaka informēja, ka nedēļas nogalē Zooloģisko dārzu apmeklēja 729 cilvēki, kuriem vārdā vai uzvārdā ir dzīvnieka nosaukums. Divas sievietes - Mārīte Žube un Mārīte Lakstīgala - zoodārzu varēja apmeklēt bez maksas, jo viņam gan vārds, gan uzvārds saistīts ar dzīvnieku pasauli.

Precīzāku informāciju par apmeklētāju skaits zoodārzs apkopos tuvākajās dienās.

Pērn divās "dzīvnieku dienās" zoodārzā ieradās 758 "dzīvnieku vārdu" īpašnieki, pārstāvot 92 dzīvnieku sugas. Tas gan ir krietni mazāk, nekā zoodārza kolekcijā šā gada sākumā reģistrēto dzīvnieku skaits - 443 sugu 3528 dzīvnieki.

Zooloģiskā dārza 95 gadu jubilejas svinībās bērniem bija sarūpēta īpaša izklaides programma.

Rīgas Zooloģiskais dārzs dibināts 1912.gada 14.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!