Rīgas zoodārzs iecerējis savā īpašumā iegūt cilvēkveidīgo pērtiķu gibonu pāri un šo dzīvnieku vajadzībām iekārtot īpašu "Gibonu salu". Zoodārza direktors Rolands Greiziņš pastāstīja, ka gibonu mītnes projektēšanai 5000 latu piešķīris Vides aizsardzības fonds.
Gibonu mājvietu paredzēts izveidot neapgūtā vietā pašā zoodārza centrā. Pirmoreiz zoodārzā izmantos netradicionālu barjeru starp dzīvniekiem un apmeklētājiem - ūdeni. Greiziņš sacīja, ka giboni baidoties no ūdens, tāpēc dzīvnieki atradīsies uz salas, un no apmeklētājiem viņus atdalīs aptuveni piecus metrus plata ūdens josla.

Tā kā giboni ir siltummīļi, uz salas būs arī ziemas māja.

Greiziņš pastāstīja, ka pirms gada rīdzinieki Hannoveres zoodārzam uzdāvinājuši tīģeri, tāpēc, iespējams, no turienes apmaiņas ceļā varētu saņemt gibonu pāri.

Tuvākajā laikā zoodārzs veiks cenu aptauju par "Gibonu salas" projektēšanu. Pēc tam kad būs gatavs projekts, būs jāmeklē nauda tā īstenošanai.

Tāpat Greiziņš pavēstīja, ka zoodārzā esošā pērtiķu māja ir novecojusi un "neatbilst nekādiem kritērijiem", tāpēc iecerēts tās remonts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!