Rīgas zooloģiskajā dārzā sestdien, 6.oktobrī, notiks Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienai veltīts "dzīvnieku saiets" ar dažādiem izklaides un izglītojošiem pasākumiem, bet cilvēki, kuru uzvārdi saistīti ar dzīvniekiem, zoodārzu varēs apmeklēt par puscenu. Par to informēja Rīgas zooloģiskā dārza informācijas daļas vadītājs Ingmārs Līdaka.
Viņš pavēstīja, ka sestdien zoodārzā būs "dzeņa darbnīca", kurā interesenti varēs mācīties gatavot sikspārņu būrīšus. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja mācīties pazīt to pēdas. Veiksmīgākos pēdu meklētājus un zīmētājus gaida balvas. Kopā ar mākslinieku Jāni Anmani notiks savdabīgas "pēdu galerijas" veidošana, izveidojot betona masā Latvijas dzīvnieku pēdu nospiedumus.

No plkst.12 līdz 14 notiks pasākums "Iejūties dzīvnieka ādā!". Pērtiķu mītnē tiks atvēlēts būris "Homo vulgaris" (parastā cilvēka) eksponēšanai un pie tā notiks spēles un rotaļas, atainojot dažādu dzīvnieku kustības un uzvedību. Zoodārzs šajā dienā īpaši parūpējies par cilvēkiem, kuru uzvārdi saistīti ar dzīvniekiem.

"Lai kaut nedaudz kompensētu iespējamās neērtības, kas šiem cilvēkiem jāpārcieš ikdienā komunikācijā ar cilvēkveidīgajām būtnēm, ieeja zoodārzā šajā dienā viņiem tiek piedāvāta par puscenu," stāstīja Līdaka. "Dzīvnieku uzvārdu" īpašniekiem, iegādājoties biļeti, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments.

Pērn līdzīgu pasākumu visčaklāk apmeklējuši Vilki un Volkovi, Baloži un Golubevi un Gulbji un Ļebedevi. Savukārt kāds vīrietis vārdā Ļevs Medvedevs zoodārzā ticis bez maksas. Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienu atzīmē 4.oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!