Foto: LETA
Zatlera Reformu partija (ZRP) labklājības ministra amatam ceturtdien izvirzījusi partijas valdes locekli, bijušo AAS "SEB dzīvības apdrošināšana" valdes locekli Jāni Ozoliņu, portālam "Delfi" pastāstīja ZRP pārstāvis Reinis Tukišs.

Tukišs norādīja, ka Ozoliņš ilgus gadus darbojies vienā no lielākajiem privātajiem pensiju fondiem Latvijā, un viņa "virsuzdevums" būšot atjaunot pensiju sistēmas ilgtspēju un tuvāko gadu laikā atjaunot pensiju otrā līmeņa iemaksas līdz 6% no nomaksāta sociāla nodokļa.

ZRP mājaslapā minēts, ka ekonomists Ozoliņš uzņēmējdarbības vadības maģistra grādu ieguvis Stokholmas ekonomikas augstskolā, viņam ir vairāk nekā desmit gadu pieredze apdrošināšanas sabiedrību vadībā. Līdz ar apstiprināšanu ZRP valdē Ozoliņš pārtraucis darba attiecības "SEB Dzīvības apdrošināšanas" valdē un aktīvi pievērsies politikai.

Iepriekš vēstīts, ka ZRP premjera amata kandidāts ir uzņēmējs Edmunds Sprūdžs, finanšu ministra kandidāts ir ekonomists, Rīgas Ekonomikas augstskolas (REA) docents Vjačeslavs Dombrovskis, bet izglītības un zinātnes ministra amatam izvirzīts bijušais Stratēģiskās analīzes komisijas vadītājs, REA mācībspēks Roberts Ķīlis.

ZRP dibināta 23.jūlijā, dienā, kad notika referendums par Saeimas atlaišanu, ko ar savu "rīkojumu numur 2" ierosināja bijušais Valsts prezidents, tagad ZRP valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!