Foto: AFI

Zatlera Reformu partijas (ZRP) neapmierināto biedru sarakste, par kuru pirmdien vēstīja laikraksts "Neatkarīgā", ir viltojums un to izplatījis kāds viltvārdis, kurš uzdodas par partijas biedru, teikts ZRP pirmdien izplatītajā paziņojumā medijiem.

Viltvārdis "ir sūtījis cieņu aizskarošas mēstules daļai partijas biedru, prettiesiski un nelikumīgi izmantojot mūsu biedru e-pastu adreses. Diemžēl mums nav zināmi mēstuļu sūtītāju patiesie motīvi, taču varam minēt, ka šī rīcība ir izmisīgi un savtīgi centieni destabilizēt situāciju partijā, redzot, ka dienu no dienas organizācija nostiprinās, biedru atbalsts pieaug un iespējas manipulatīvā veidā iegūt ietekmi samazinās," teikts ZRP paziņojumā.

ZRP arī apgalvo, ka saņem "neskaitāmas sašutuma pilnas vēstules no biedriem par viņu e-pastu adrešu izmantošanu šāda veida mēstuļu sūtījumiem".

ZRP uzsver, ka tā ir demokrātiska organizācija, kurā augstu vērtē biedru viedokli, tāpēc pašlaik notiek regulārs dialogs ar partijas nodaļām, aktīvi strādā partijas biedru darba grupas, regulāri tiek organzētas biedru tikšanās ar partijas Saeimas deputātiem un ministriem, partijas virzītās politikas tiek skaidrotas un apspriestas kopīgos semināros.

Jau ziņots, ka "Neatkarīgā", atsaucoties uz tā rīcībā nonākušu ZRP biedru saraksti, vēstīja, ka ZRP rūgst neapmierinātība ar autoritārismu un aug vēlme pēc pārmaiņām. Sarakstē biedri aicina meklēt jaunus līderus un mainīt partijas statūtus un Ētikas kodeksu, lai novērstu pašreizējo autoritārismu un reģionālajām nodaļām piešķirtu lielāku rīcības brīvību, norāda laikraksts. Biedru grupa (kā sevi dēvē vēstuļu autori vai autors) uzskata, ka "pašlaik jebkurš, kas mēģinās atklāti kritizēt kodolu, saskaņā ar Ētikas nolikumu un statūtiem dienas laikā var tikt izslēgts no partijas, neļaujot publiski aizstāvēt savu viedokli". "Tā jau notika, piemēram, ar Rīgas nodaļas vadītāju Renāru Putniņu," teikts vienā laikraksta citētajiem vēstījumiem.

ZRP dibināta 23.jūlijā pēc eksprezidenta Valda Zatlera un viņa domubiedru iniciatīvas. Partija ieguva 11.Saeimā 22 vietas, taču tikai dienu pirms11.Saeimas sanākšanas no ZRP izstājušies seši tās biedri "Zatlera Reformu partijā (ZRP) valdošās nedemokrātiskās lēmumu pieņemšanas un savstarpējās neuzticēšanās dēļ". ZRP pameta Olšteins, Elīna Siliņa, Gunārs Rusiņš, Jānis Upenieks, Viktors Valainis un Jānis Junkurs, kuri izveidoja neatkarīgo deputātu grupu un turpina atbalstīt "tiesiskuma un reformu koalīciju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!